Lymfaterapia

lymfaLymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia. Toimiva imunestekierto on elintärkeä kehon nestetasapainon ylläpidossa. Lymfaterapian tavoite on saada kudoksissa oleva ylimääräinen neste imusuonistoon ja sieltä edelleen kehon nestekiertoon ja näin vähentää turvotusta, lievittää kipua, rentouttaa ja helpottaa arkipäivän elämää. Lymfaterapiaa käytetään toiminnallisiin, imusuoni- ja laskimoperäisiin turvotuksiin.

 

Tavallisimpia lymfaterapian aiheita ovat esim.

 

  • syöpäleikkausten tai sädehoitojen jälkitilat
  • vammojen jälkitilat
  • murtumat
  • verenpurkaumat, nyrjähdykset ja lihasrevähdykset
  • kirurgisten toimenpiteiden ja palovammojen jälkihoidot
  • Lymfaterapialla voidaan hoitaa myös raskauteen liittyviä turvotuksia, säärihaavoja sekä kroonisia sairauksia kuten reuma, nivelkulumat ja fibromyalgia.

 

Manuaalinen lymfaterapia on lempeää, kivutonta ja rentouttavaa käsin tapahtuvaa hoitoa. Hoidon aikana aineenvaihdunta ja verenkierto nopeutuvat imunestekierron vilkastuessa. Näin kudoksissa oleva ylimääräinen neste pääsee kulkeutumaan imusuoniin ja sieltä edelleen kehon nestekiertoon. Hoito on kevyttä, mutta tehokasta ja siksi vaatii leppoisaa päivänjatkoa ilman suurempia rasituksia.

 

LymphaTouch / Physio Touch-laitteella saadaan nopeasti apua mm. urheiluvammojen, tapaturmien ja vammojen hoidossa. Hoitomenetelmä on potilaalle miellyttävä ja hoidosta on saatu erinomaisia tuloksia. Hoito voidaan aloittaa jo akuutissa vaiheessa. Turvotus ja kipu vähenevät ja liikelaajuus normalisoituu